Blog

Pun Mesec u Raku 22. decembar 2018. godine

by in Kreativni Blog 20. decembra 2018.

Najjači i poslednji pun Mesec ovde godine nas očekuje 22. decembra

U prethodne dve nedelje, jedan od važnijih izazova bilo je POVERENJE. Može li se verovati drugim ljudima, da li je to odraz ljubavi i smisla života, ili puka naivnost i strah od novonastalih situacija? 

Važan saputnik je veština emocionalne inteligencije – adekvatna emocionalna reakcija u datoj situaciji. Lekcije su služile kako bi se, u isto vreme, osnažio i oplemenio duh, kao sastavni i delikatni deo bića.

Pun Mesec u Raku 22. Decembar 2018. godine, najbolje poznaje umetnost, zvanu EMOCIJE, i zato će u naredne dve nedelje pomoći, utešiti, zaštititi i očistiti dušu, telo, misli, čak i odnose koji su štetni. Venera u Škorpiji, kao signifikator za sociološki aspekt života, estetiku, umetnost, pravdu i naravno ljubavne odnose, ima potrebu da apsolutno definiše i očisti sve destruktivne veze, kroz otpuštanje. Više se ne vidi smisao za opstanak i borbu sa prošlošću, gde se ta vrsta energije može ispoljiti kroz bavljenje nekom vrstom umetnosti ili psihologije.

Venera u Škorpiji, iz osećaja nemoći, jer je u ovom znaku u padu, može da podlegne autodestrukciji. To nije rešenje. Čim dozvoli sebi otpuštanje kontrole nad situacijom ili očekivanjima, prepuštanje joj daje egzaltaciju i konačnu lakoću i slobodu. Ona ima zadak da vas nauči kako da se adekvatno zaštitite od toksičnih veza i ponašanja.

Opraštanjem drugim ljudima, zapravo se oprašta sebi. Moć prihvatanja neprihvatljivog je jedna od posebnih veština, koja prevazilazi toksičnost ega i poklanja MIR sa sobom i stvara zdravu životnu sredinu. Dostizanjem same te činjenice, stvara se adekvatno mesto za nove emotivne destinacije, i što je najvažnije – SLOBODU. Karmički lanci, iskovani sećanjima na bol, tugu, nepravdu i izdaju – pucaju, jer je pritisak prejak.

 

Vreme je da se disfunkcionalne navike i odnosi preseku, očiste za neka nova “sećanja”. Gorak ukus prošlosti nestaje. Sve ima rok trajanja, pa i bolna sećanja.  Zamenite ih srećnim mislima o detinstvu, kroz bezbrižnost i čistotu emocija, kada ste bili srećni bez posebnog povoda, već zato što je to prirodno dečije stanje.

Nije sebično želeti bolji život za sebe. Izlečite srce, u ovim hladnim decembarskim danima, u nečijem novom i toplom zagrljaju. Jer, i vi ste novi… sebi i drugima.

Srećno!

Anita Palić, astrolog

Ostavite komentar

    Cart