Blog

PRIČAJ MI O… Misli

by in Pricaj mi o 1. avgusta 2019.

Ceo svet misli, ali kako? Stvarno misliti – znači najpre znati o čemu misliti, zatim kako misliti. Misao je moć, sila, instrument koji je dat čoveku kako bi postao Stvaralac. 

Najbitnija stvar je svesnost, tačnije biti svestan i znati da je baš to što činite sa vašim mislima dobro i za vas i za ostale ili nasuprot, pogrešno. Ako postoji nešto što trebamo znati to je da su sve misli stvarnost. Čovek poseduje ogromne mogućnosti na fizičkom planu, a još veće mogućnosti u pogledu psihe. Dokazano je da misli mogu menjati kvantno polje , da imaju uticaj na naše telo i da smo mi zapravo „Gospodari svog bitisanja“. Znate kada kažu „Sve je u glavi“ – mi smo ti koji odlučuju šta će se iz polja svih mogućnosti pretvoriti u neku odredjenu formu. Misli su veoma moćan alat, stoga ih pažljivo birajte, njima odredjujemo, kreiramo i stvaramo budućnost. Negativne misli i negativna uverenja neće manifestirati pozitivno.

Mi smo ono što verujemo da jesmo.

Gledajte da u svakoj situaciji nađete bar mrvicu pozitivnog i zahvalite se na tome, posmatrajte kako se ta mrvica dobrog uvećava. Vremenom zahvalnost će postati deo svakodnevice a Vaš život će se menjati nabolje. Shvatićete koliko blagoslova imate, a vaše misli će biti usmerene na sve divne stvari u vašem životu. 

Potpuno je normalno da se desi i neka negativna misao ili razmišljanje. Te misli ne treba odbijati i primoravati sebe na pozitivne misli i razmišljanja . Tada se treba umiriti i prihvatiti sve to, jer sve čemu se suprotstavljamo ili odbijamo da prihvatimo, ima kontrolu (moć) nad nama. Kada sagledamo i prihvatimo, ta moć lagano slabi i nestaje. Tako i negativne misli. One su prolazne, i to su izazovi koji se pojavljuju na putu duhovnog rasta i razvoja. Svako od nas ima dar, a to je život. Na nama je kako ćemo ga živeti, kakve misli ćemo birati. Da li biramo one koje nam služe ili one koje nam ne služe. Kada postanete svesni svojih misli, shvatićete koliku moć imaju. 

Volite život, prigrlite svoje misli, transformišite ga i živite čaroliju.

Autor teksta: Jovana Jevtić 

Ostavite komentar

    Cart