Numerologija

Numerologija predstavlja nauku o brojevima na osnovu kojih je moguće odrediti karakter određene osobe, ukazuje na važne ciljeve koje osoba želi da ostvari u životu, zatim pruža uvid u sposobnosti, afinitete ili osobine koje ličnost poseduje u vidu njenih osnovnih vrlina ili mana.

⁣U trenutku rođenja mi smo obeleženi najpre brojem, satom rođenja, težinom, visinom, datumom rođenja. A nakon toga dobijamo i broj kuće, stana, matični broj itd⁣ Ono što je meni najbitnije da znate jeste da ne postoji samo ime i prezime osobe, već postoji i broj koji određuje ne samo tu osobu nego i mnoge oblasti u životu te osobe.⁣

Na osnovu datuma rođenja svakog od nas može se dobiti takozvani „lični broj“, broj koji određuje naš karakter i osnovne osobine. Lični broj je ono što čini čovekovu suštinu. Ovaj broj je naš životni put ili broj sudbine. 

Lični broj računa se tako što se saberu sve cifre koje čine datum rođenja, dakle dan, mesec i godina i broj koji dobijemo svodimo na jednu cifru. 

Izračunajte svoj lični broj. 

Recimo da ste rođeni 05.08.1975. godine, sabirate 0+5+0+8+1+9+7+5 i dobijate 35, a zatim ovaj broj svodite na jednu cifru, dakle 3+5 dobijamo 8 i to je vaš lični broj. 

U nastavku teksta pročitajte karakter i značenje vašeg ličnog broja.

Lični broj 1 

Vezuje se za Sunce. Horoskopski znak Lav. Muški princip.

Prva asocijacija su glamur, svetlo, sjaj i ako to primenimo na broj 1, eto ega i želje da se bude prvi i najbolji. Jedinice su rođeni da budu lideri i šefovi.

Osobe sa ličnim brojem 1 smatraju se rođenim vođama i osobama koje znaju šta hoće od života. Vode računa o porodici, oni su u pravom smislu reči i muž i otac.

Njihove glavne vrline su odlučnost, odgovornost, jasno izražavanje, snaga, kreativnost, ambicioznost, individualnost, pozitivan stav i hrabrost. 

Njihove glavne mane su ljutnja, agresivnost, tvrdoglavost, nestrpljivost, ego.

Ljudi ih najviše poštuju zbog zdrave pameti, samostalnosti, hrabrosti i originalnosti.

Znaju da se nametnu i da zauzmu vodeći stav. Ne vole da ih niko kritikuje ali zato znaju da kritikuju druge. Umeju mnogo da se opterete pa im zbog toga strada kičma i srce. 

Važno je da svoju energiju koriste pozitivno.

Lični broj 2 

Vezuje se za Mesec. Horoskopski znak Rak. Ženski princip.⁣

Dvojka je žena, majka, baka. Dvojka vlada vodom. Dvojkama je najbitnije da je situacija u kući i sa porodicom dobra. Izuzetno su vezani za svoju zemlju/domovinu.⁣ Dvojkama su najbitniji harmonija i skladni odnosi, ukoliko toga nema, dvojka je „bolesna”. ⁣

⁣Osobe koje imaju lični broj 2 su osećajni i melanholični. Sami sebe znaju da opterete što ih može dovesti do depresivnih stanja. S godinama im strada nervni sistem i rado se povlače u samoću.⁣

Emotivci u duši. Uvek rade po subjektivnom osećaju. Kao sunđer upiju tuđu energiju i iskreno se saosećaju sa svačijim problemom. ⁣Dvojke ne mogu da vladaju situacijom, ali su sposobni kao nijedan broj da vlada ljudima, tiho i neprimetno, i tu je njihova snaga. Zbog njihove velike intuicije, kojom bi trebalo u životu jedino da se vode, i njihovog senzibiliteta, vrlo su okrenute ka ezoteriji.⁣ Savet svim dvojkama je da rade na sebi.⁣

Lični broj 3 

Vezuje se za Jupiter. Horoskopski znak Strelac. Muški princip.⁣ Trojka je u numerologji najlepši broj. Broj sreće, srećnih okolnosti.⁣ ⁣Osobe koje imaju lični broj 3 su jako veseli, pozitivni, kreativni, optimisti, otvoreni, iskreni.. Vole putovanje kao i strane kulture i uvek umeju da zarade novac. Nekako ih konstantno prati sreća u životu. Uvek im nešto padne s neba, doduše, kako i ne bi kad je vladar trojke Jupiter.⁣ Lične trojke, uvek nađu načina da svoje ideje sprovedu u delo, ali ih autoriteti guše tačnije bolje rečeno da im guše maštu. Celi život uče, imaju veliko znanje i pre svega su fakultetski obrazovani ljudi.⁣

⁣Ovaj broj živi za ljubav, zaljubljen je u sve lepo, i zato i žene i muškarci trojke najviše od svih brojeva vole da pored sebe imaju lepe partnere. Ako nisu emotivno ispunjeni, ne doživljavaju sreću u svom životu.⁣

Njihove loše strane su lenjost, poroci, neodmerenost, preterivanje u hrani (znaju da budu gojazni).⁣

Lični broj 4 

Vezuje se za Saturna. Horoskopski znak Jarac. Ženski princip.

Problemi, problemi, uvek! Lične četvorke moraju debelo da se pomuče u životu.

Broj 4 nosi energiju blokada, čekanja, problema, kontrole pa i straha. Sa druge strane broj koji označava dugovečnost, strpljenje, mudrost. Kod četvorke najbitnije je Red-Rad-Disciplina! Četvorka je broj karme (porodična karma predaka) i upravo zbog toga, lične četvorke ni krive ni dužne ispaštaju zbog toga i na njima je sada da sve to isprave-otplate. Zato nikad u životu nemaju previše, kako materijalno tako i emotivno.

Lične 4 su čvrste, stabilne, izdržljive i uporne osobe. Poštuju tradiciju. One se u životu susreću s mnogo poteškoća, obavezama i odgovornostima. Puni su snage i to ih gura dalje da nastave usprkos mnogim padovima i usponima.

U emotivnom životu mnogo trpe, zatvoreni su, hladni, nepoverljivi.

Ono što je za utehu jeste da četvorke imaju sreće, ali tek posle četrdesete godine, samo pod uslovom da su bile vredne i požrtvovane. Sav taj njihov rad odjednom se isplati, skuće se, imaju porodicu i karijeru.

Lični broj 5 

Vezuje se za Merkura. Horoskopski znaci Blizanci – Devica. Bespolan.⁣

Dosada – kao njihov najveći neprijatelj. Uvek potraga za nečim novim, uzbudljivim i nesvakidašnjim, samo da se svaki dan razlikuje od prethodnog. Vole druženja, putovanja i sklone su promenama.⁣ Lične 5 su jako radoznale, komunikativne, logične, fizički i mentalno jako detinjaste. ⁣ Vole slobodu, kreativne su. Okrenute su učenju i usavršavanju. Vezuju se za učenje stranih jezika, a pošto je petica analogna broju 2, to onda uvek bude dva strana jezika, minimum.⁣

Nisu opterećene emocijama, ali nikad nisu same jer su pravi magnet za suprotni pol. U ljubavi zabavljaju se sa vršnjacima ili dosta mlađima od sebe. Petice nisu robovi moralnih kodeksa kad je u pitanju emotivni partner, najvažnije je da njima nije dosadno i da im se ne ugrožava sloboda kretanja.⁣ Vrlo su sposobne da naprave novac i gotovo uvek rade dva posla istovremeno.

Lični broj 6 

Vezuje se za Veneru. Horoskopski znaci Bik – Vaga. Ženski princip.

Ovde postoji priča o karmi. Dok se kod četvorke radi o porodičnoj, kod šestica je to lična karma-ljubav. Šarmantne su, precizne, uredne zavodljive i harizmatične, ali njihova sreća u ljubavi plaća se velikom žrtvom i boli. Šestice su na neki način žrtve svoje porodice, pogotovo žene. Njihov zadatak je da nauče da kažu NE! 

Lične 6 su veliki hedonisti svake vrste. Uživaju u kupovini gardarobe, kozmetike, nakita…a takođe su veliki gurmani i zavisnici su od slatkiša.  Vole udobnost i komfor. Jako su im bitni dom, porodica i partnerstvo. To i ne treba da čudi ako se zna da je Venera, planeta ljubavi, vladar šestica. 

Žene 6 su najbolje supruge, domaćice i majke, a muškarci dobri muževi, roditelji i najbolji su domaćini. Može se zaključiti da šestice nikako ne mogu da funkcionišu same. Dok je dvojkama samoća blagoslov, šesticama je najteža muka.

Bror 6 vezuje se za: brak, trudnoću, bašte, cveće, livade kao i za predele Vojvodine i Bosne.

Lični broj 7 

Vezuje se za Uran. Horoskopski znak Vodolija. Muški princip.

Sedmice imaju svoj unutrašnji svet i vrlo je teško dopreti do njih. Ako se uzme u obzir da je vladajuća planeta Uran, u jednoj reči bi ih opisao kao nepredvidljive osobe. Izuzetno vole svoj mir i svoju samoću. 

Slobodu vole više od svega. U ljubavi sedmicama nažalost uglavnom sledi razočarenje. Preferiraju slobodnije veze i ono što je najbitnije, 7 nemojte da gušite i sputavate. Savet svim sedmicama je da ne pozajmljuju novac! Svaka sedmica mora što više da radi na sebi i na svom duhovnom obrazovanju, jer ni njima niko ne može osporiti inteligenciju. Pošto je 7 duhovni broj, jako su i intuitivni. To su izuzetni ljudi, veliki humanisti koji sebe podređuju idealima i društvenom prosperitetu.

Njihov jedini problem je u glavi zato što su buntovnici, nepredvidljivi i zatvoreni. Nervni sistem i psiha su im tanki. U dubini duše su iskreni i pravedni. Bror 7 vezuje se i za najnoviju tehnologiju, velike brzine, prekide, buku, nerede, jesen, gromove, munje, vetar, duhovnost, jogu, meditaciju….

Lični broj 8 

Vezuje se za Mars. Horoskopski znak Ovan. Muški princip.

Osmice su vrlo strastvene, borbene. Neko ko je uvek u nekoj akciji. Ne vole da gube, vole da osvajaju. Rođene su za organizaciju posla jer su pored energičnosti još i izuzetno izdržljive.

Vladar broja osam je Mars, snažan, prodoran, nemilosrdan, a često i nasilan, pa eto odgovora zašto je osmica takva kakva jeste.

Lične 8 su hrabre, harizmatične, novac ih hoće, i to pogotovo kad su u nekom škripcu, samo odnekud kapne. 

Često ih možemo naći u sportu jer je to broj vezan baš za sport. Osmicu napred vuče strast i sklonost da živi za sadašnji trenutak, bez puno brige šta će biti sutra. Seks im je takođe vrlo bitan, i zato ovaj broj ima najsređeniji seksualni život. 

Odgovornost, disciplina i istrajnost kao i ljubomora slaba su im strana. Uglavnom se opredeljuju za partnere koji mogu da ih zadovolje i materijalno i fizički.

Žene osmice su vrlo privlačne i simpatične, sposobne da muškarcima zavrte mozak.

Muškarci osmice, deluju moćno i sigurno.

Kaže se da osmica ima svog anđela čuvara koji je verovatno „kriv” za to što ih hoće dobre i sjajne prilike. Ukazuju im se velike šanse za prosperitet u životu i sreću u partnerstvima, kako poslovnim tako i privatnim, uvek imaju neke moćne zaštitnike.

Lični broj 9 

Vezuje se za Neptun. Horoskopski znak Ribe. Ženski princip.⁣

Devetke imaju svoj svet koji je daleko bolji od onoga u kome žive. To je svet pun ljubavi, pravde i humanosti. Devetke su perfekcionisti, idealisti, radni i večito tajnoviti.⁣ Osobe sa ličnom devetkom su vrlo osetljive i sve upijaju u sebe, kako svoja tako i tuđa iskustva, koja posle u miru i tišini beskonačno analiziraju i nekad se čini da nose u sebi svu mudrost ovog sveta. Beže od problema. Veliki su humanisti, poseduju umetničke crte, jako su intuitivni i duhovni.⁣

⁣U Emotivnom delu, devetkama je teško prići, a još teže ući u vezu. Veliki emotivci ali svoje emocije teško pokazuju. Mnogo idealizuju, lutaju dok ne nađu to što traže. Skloni su i tajnim vezama.⁣

⁣Loše devetke mogu biti manipulatori, lažovi, zavisnici (alkohol, cigarete, narkotici..) pa čak i malo psihički nestabilni.⁣

Dobre devetke humanost i duhovnost – velika bezuslovna vera.

    Cart