Kristali

Kristali osim što nas očaravaju svojom lepotom, kristali imaju u sebi i isceljujuću energiju. Svaki kristal povezuje se s određenim svojstvima, a ta svojstva odnose se na njihova delovanja. Kristali deluju na fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom nivou, i od davnina se koriste za lečenje i uspostavljanje ravnoteže.

AVENTURIN

Kamen prosperiteta, poslovnog uspeha i optimističkog delovanja. Deluje na regeneraciju tkiva do ćelijskog nivoa, pa i na nekim kancerogenim zonama. Snažan isceljitelj uma i srca, kamen koji uspešno teši. Kao kamen moći, odličan je za privlačenje obilja i bogatstva.On oslobađa od emotivnog pritiska, bola i stresa, uravnotežuje emocije, smanjuje nervozu i bes, pomaže da se ostane pribran u napetim situacijama.Leči strah i neodlučnost.

AMETIST

Jedan od najduhovnijih kamenova. Odnosi se na sfere filozofije, vere, intuicije. Donosi ljubav i svetlost u okruženje. Tera crne misli i strahove, umiruje. Poboljšava proizvodnju hormona, usklađuje metabolizam, leči glavobolju. Jedan od najlepših kristala ametist ujedno je i jedan od najčešće korišćenih i najdostupnijih. Ovo je izuzetno snažan kamen sa visokom vibracijom koji pomaže kod lečenja zavisnosti poput alkoholizma ili za bolje rasuđivanje i donošenje odluka. Podstiče dobar san i odličan je za sprečavanje glavobolje, artritisa i hroničnog umora.

AHAT

Ahat je izvrstan zaštitnički kamen, posebno za decu. Umirujući je i ublažavajući. Jača vezu tela sa zemljom. Daje hrabrost, energiju, snagu, rasteruje strahove i daje porast samopouzdanja. Smanjuje osećaj ljubomore i prizemljuje emocije.

GORSKI KRISTAL

Pojačava energiju i isceljenje. Raspršuje elektromagnetno zračenje. Univerzalni kamen koji deluje na svim nivoima telesnog i duhovnog, podižući energiju do najvišeg nivoa. Pojačava dejstvo drugog kamenja i ujedno ga čisti. Gorski kristal je univerzalan kamen i jedan od najmoćnijih kristala za ozdravljenje i kanalisanje pozitivne energije. Ako u spavaćoj sobi imate računar i tehniku koja zrači, ovaj kamen upijaće to zračenje i ono vam neće ometati san. Kvarc takođe stimuliše moždane funkcije, smiruje um i dušu, te donosi ravnotežu organizmu.

JASPIS

Ovaj kamen čisti od negativnih misli, donosi tišinu, uravnotežuje emocije i smatra se „vrhunskim negovateljem“. Kamen fizičke snage, vitalnosti i seksualnosti. Dobar je i za jačanje imuniteta. Čisti i raspršuje negativnu energiju i svakako ga treba imati pri ruci kada vam se čini da vam je život pretežak. Najbolje bi bilo nositi ga na ogrlici ili narukvici kako bi vam njegova umirujuća energija uvek bila pri ruci. Takođe, dobro deluje na unutrašnje organe, živce i kožna oboljenja.

CITRIN

Citrin je jedan od retkih kristala kojem nije potrebno čišćenje ili pražnjenje jer sadrži energiju Sunca. Zbog toga podstiče uspeh, optimizam, bogatstvo i samopoštovanje. Kamen je za privlačenje novca. Ima moć da otkrije radost u svakom ko je ima u sebi. Pozitivno deluje i na drugo drago kamenje.

TIRKIZ

Tirkiz je kamen istine, zaštite I pročišćenja. Verovalo se da tirkiz menja boju kako bi upozorio na potencijalnu neveru, ali sada je poznato da podstiče duhovnu usklađenost i unapređuje komunikaciju. Tirkiz daje snagu, smiruje nerve i pomaže kreativno izražavanje. Daje samopouzdanje i zaustavlja autosabotažu na svim poljima života.

TOPAZ

Kristal snage. Topaz je poludragi kamen istine i praštanja, kamen koji donosi ljubav i životnu radost.Topaz je simbol čednosti, sreće, vernog prijateljstva i nade.Otklanja bes, uravnotežuje emocije i strasti.On pomaže da se stekne praktičan pogled na život, čisti misli i osećanja, podstiče kreativnost i sposobnost odlučivanja. Topaz je kamen koji jača ceo organizam.Oslobađa od napetosti, leči poremećaj krvi, loš apetit, obnavlja tkiva, sprečava starenje, pomaže kod tuberkuloze, leči endokrini sistem, gušavost, trombozu i astmu.

LAPIS LAZULI

Predivne dubokoplave boje, lapis lazuli povećava intuiciju i druge intuitivne sposobnosti. Umiruje nemiran um, povećava ljubav u braku i umanjuje bol. Brzo otpušta stres. Smanjuje bol i pomaže disajnom i nervom sistemu. Čisti organe i kičmenu moždinu.

RUBIN

Potiče strast za životom, entuzijazam, pozitivnost i snagu. Povećava velikodušnost i donosi blagostanje, te je zaštitnik dece, doma i imovine. Rubin je društveni kamen koji rasplamsava entuzijazam i privlači seksualnu aktivnost. Fizički, prevladava isrpljenost, bezvoljnost i daje snagu i krepkost i zato je idealan tokom bavljenja neke fizičke aktivnosti, meditacije ili jednostavno ako trebate dodatnu energiju.

ROZE KVARC

Kamen ljubavi i beskrajnog mira. Prelepe je nežnoroze boje pa se smatra da donosi skladne odnose, toleranciju i harmoniju. Štiti od podzemnih zračenja i nesanice, a odličan je i za oporavak od krize.

Roze kvarc svojim ružičastim tonovima budi u nama nežnost, mir, prijateljstvo i nesebičnu ljubav. Pomaže nam pronaći put do duhovnosti, prema umetnosti, ponajviše prema muzici koja potiče njegove vibracije i razvija fantaziju, inspiraciju, duhovne kreacije i sposobnost pogleda u budućnost.

CRNI TURMALIN

Ovaj kristal crne boje štiti od zračenja iz mobilnih telefona i elektromagnetnih frekvencija. Donosi emocionalnu stabilnost i uklanja negativnu energiju, bilo da dolazi od osobe ili iz okoline.

TIGROVO OKO

Tigrovo oko je vrlo jak kristal koji snažno čuva zdravlje, donosi blagostanje, sreću i ispravno donošenje odluka. Stabilizuje međuljudske odnose i koristan je za realizaciju ideja i ostvarivanje ciljeva.

PERIDOT

Peridot je kamen vedrine i lepote.Odličan je izvor visokih frekvencija koje mogu pojačati bogatstvo,zdravlje i radost, kao i pozitivna emocionalna stanja.Privlači novac i pomaže u ostvarenju snova. Peridot je kristal vizionara.On podstiče postizanje emotivne ravnoteže i zarastanje ljubavnih rana.Otvara put ka sopstvenom srcu i leči povređen ego.Predstavlja kamen koji ublažava ljubomoru, bes i pakost, ozlojeđenost , pojačava samopouzdanje.

MESEČEV KAMEN

Mesečev kamen je kamen koji izuzetno podstiče žensku energiju i intuiciju, budi senzitivnost i jasnovidost. Donosi sreću i emocionalnu ravnotežu, pojačava psihičke sposobnosti i podržava mladalački izgled. Usklađuje hormonalni sistem, hipofizu i metabolizam.Umiruje hiperaktivnu decu, čisti krv, reguliše šećer u krvi. Tokom punog meseca ne treba ga nositi.

SMARAGD

Smaragd, kamen srca, je dragi kamen koji predstavlja simbol unutrašnje lepote koja nije materjalna ni opipljiva, veoma moćan, kristal mudrosti, simbol izobilja. Pojačava nadčulne sposobnosti, vidovitost, mudrost, predviđa budućnost. Smaragd je kamen koji podiže energetski nivo u svim organima fizičkog tela.

    Cart