Blog

INTERVJU SA… Nataša Vukoje

by in Intervju 2. decembra 2018.
KUNDALINI YOGA – PUT KOJI NAS VRAĆA NAMA. 
 
Nataša Vukoje je trener za lični razvoj, praktičar rekonekcije, Kundalini yoga učitelj, ali pre svega žena koja živi život po svojoj meri. Njena misija je da edukuje ljude i da ih usmeri da se vrate sebi i da svoj život prožive na najkvalitetniji način.

Usavršavala se širom sveta i sada, pomoću metoda koje je naučila, koje i dalje usavršava, pomaže onima koji to žele.

 

Za one koji možda ne znaju, recite nam šta je kundalini yoga?

Kundalini yoga je yoga svesnosti, prisutnosti, yoga sadašnjeg trenutka. Kroz vežbe-kriye, meditacije, tehike disanja vraćamo se sebi, pomeramo granice i upoznajemo sebe. Ona je put koji nas vraća nama.

Koji je primarni cilj?

Cilj na prvom mestu je pokretanje Kundalini energije. Kundalini energiju svi imamo, to je kreativna, stvaralačka, životna, seksualna energija koju svi posedujemo, pitanje je samo koliko je kod koga razvijena. Kundalini yogom takođe uklanjamo energetske blokade koje su smeštene u telu.

Kundalini yoga se sve više spominje i kao izuzetno delotvorna terapijska metoda. U čemu nam sve pomaže kundalini yoga?
Kundalini yoga pomaže na energetskom, emotivnom, fizičkom i mentalnom nivou. Od toga što prestanete da imate bolove u leđima, do ukanjanja potisnutih emocija, isceljenja određenih životnih situacija… Ona je mnogo više od samog vežbanja. Ona postaje stil života.
 
 

“Da li je joga religija? I jeste i nije. U religiji morate verovati u nešto, a u yogi morate iskusiti ono u šta želite verovati”

Jogi Bađan.
Po čemu se kundalini yoga razlikuje od drugih stilova?

Svaka yoga ima svoje benefite koje daje svakom yoginu. Kundlini yoga je kompleksna, i podjednako su zastupljene vežbe disanja, meditacije, i kriye-setovi vežbi. To je čini drugačijom od ostalih. Takođe muzika koja je namenjena časovima Kundalini yoge, čini je još više posebnom.

Postoji li opasnost od izvođenja kundlini yoge, budući da se radi sa snažnom energijom?

Opasnost u životu postoji za sve ako radite a ne znate kako da radite. Uzmete da sečete drvo, ako ne znate kako, naravno da postoji opasnost. Sa Kundalini yogom je isto, naučite osnove, tehniku i onda nista ne može biti opasno.

Zašto učitelji kundalini yoge nose belu odeću?

Kroz Kundalini yogu radimo sa našom energijom, energetskim centrima, aurom… Kada nosimo belu odeću naša aura je mnogo čistija i pogodnija za energetski rad. To je razlog.

Kome je sve namenjena kundalini yoga?

Namenjena je svima! Ne postoji nikakv preduslov, bitna je samo dobra volja.

Za sve koji žele da praktikuju kundalini yogu, kako i na koji način mogu da rade sa vama?
Svi časovi i radionice koje ja držim su Online. To znači da su učesnici kod svoje kuće, ja u svom prostoru, i uživo radimo čas. Online sistem nam omogućava i olakšava život. Zato veliki broj mojih časova počinju u 5 i 6h ujutru. Mnogo je lakše online svakako.

Za više informacija mogu pogledati na sajtu www.natasavukoje.com ili pisati na mail natasawakeup@gmail.com

Ostavite komentar

    Cart