Arhanđeli

Arhanđel Mihajlo – je arhanđeo hrabrosti, snage i zaštite i on će stati na vašu stranu s njegovim moćnim mačem i štitom, spreman da vas zaštiti.

Reči vezane za ovog arhanđela su istina, hrabrost, snaga, uspeh i vera. 
Pozovite arhanđela Mihajla da vas štiti, preseče vrpca koje vas vezuju za ljude, mesta i stvari.
Daje nam snagu, hrabrost i samopouzdanje u toku velikih životnih promena.
Takođe možemo zamoliti i da sačuva i zaštiti naše drage koji su nama blizu i one koji su daleko.

Arhanđel Mihajalo je moćan ratnik i daće vam inicijativu, volju i energiju da pratite put i rešite zadatke bez previše napora. On će vam pomoći da razvijete snagu i fokus koji je potreban da budete uspešni.

Arhanđel Gabrijel – odnosi se na jednog od arhanđela, obično pominjanog zajedno sa Michaelom i Raphaelom. Arhanđel Gabriel – čuvar istine i božanskog glasnika.

Reči vezane za ovog arhanđela su zaštita, intuicija, jasnost i disciplina.  Arhanđel Gabriel je onaj koji nam pomaže da koristimo nežnost i ljude koji se bore za buđenje našeg unutrašnjeg deteta.
Arhanđel Gabrijel najbolje razume naše emocije, može nam pomoći ako težimo jačem samopouzdanju. Takođe pomaže onima koji žele dete, ali i onima koji pokreću novi posao ili projekat.
Arhanđel Gabrijel takođe pomaže u ovim situacijama:

Kada se osećate neprijatno u svojoj koži
Ako vam nedostaje nežnost i ljubaznost
Da dobitijete novu inspiraciju (za novinare ili pisce)
Za tumačenje i razumevanje snova
Za razumevanje ili pomirenje sa istinom

Arhanđel Rafael – Arhanđel Rafael je iscelitelj u anđeoskim redovima i njegova glavna uloga je da leči, podržava i vodi u pitanjima vezanim za zdravlje. Njegovo ime je kombinacija dve hebrejske reči “Roche” što znači “lekar”, kao i “Rapach” što znači “Stvoritelj isceljuje dušu”.. 
Reči vezane za ovog arhanđela su lečenje, komunikacija, znanje i vizija.

Ovaj Arhanđel vas ohrabruje da komunicirate i delite unutrašnju mudrost da biste iscelili misli, reči i kreativnost i trebali biste pozvati ovog arhanđela ako radite u grupnom radu ili želite razmenjivati znanje i ideje. 
Arhanđel Rafael je arhanđeo blagostanja i izobilja, zdravih međuljudskih odnosa. Arhanđela Rafaela pozivamo kada je nama potrebno isceljenje, ali ga možemo zamoliti da bude uz nekog nama dragog kome je njegovo isceljujuće prisustvo potrebno.
On će vam takođe pomoći da donesete pravu odluku, pa ga pitajte za savet kad god ne možete da se odlučite – Pre putovanja, pre ličnog sastanka ili datuma ili otvaranja novog posla.

Arhanđel Rafael takođe pomaže u ovim situacijama:

Kada se osećate izgubljenim 
Da izleči duševne bolesti (kao što je anksioznost, depresija)
Za prizivanje kada smo u potrazi za svojom srodnom dušom
Kada se osećate iscrpljeno i bez ikakve sile
U pomaganju umirućim ljudima

Arhanđel Uriel – je arhanđel vatre i može vam pomoći da se oslobodite svojih strahova i ljutnji i pustite prošlost.
Reči vezane za ovog arhanđela su mir, mudrost, svetlost, razumevanje i promene.

S arhanđelom Urijelom lakše ćemo oprositi i sebi i drugima. Uriel će nam pomoći da postanemo istinski mudrac života. Omogućiće unutrašnji mir, duhovno spokojstvo, oslobodiće vas individualnih i kolektivnih strahova. Razvićete pronicljivost i razumećete tuđe motive ili skrivene planove.

Ako doživljavate velike promene u svom životu, pozovite arhanđela Uriela.

On nam pomaže kod ostvarivanje ciljeva, daje nam dobre ideje i motivacije.

Arhanđel Uriel takođe pomaže u ovim situacijama:
Priprema za testove i ispite
Klimatske promene na planeti
Kreativno pisanje (članke i knjige)
Razumevanje univerzalnih zakona i sila

Da sagledamo situaciju iz više uglova

Nosilac isceljujućeg crvenog svetla.Zaštitnik korenske čakre. Njegovo ime znači Vatra Bozija.

Arhanđel Šamjuel – Ovaj arhanđeo pomaže vam da volite sebe i druge, izražavajući svoja najdublja osećanja. Njegovo ime znači Onaj koji vidi Boga

Reči vezane za ovog arhanđela su ljubav, zadovoljstvo, kreativnost, nežnost i saosećanje.
Arhanđel Šamjuel nas vodi da nađemo ono što tražimo, bilo da je to u poslu, u odnosima, na duhovnom putu.
Šamjuel će vas takođe voditi da budete kreativni i maštoviti i da biste pronašli posebnu inspiraciju iz dubine vašeg srca.

Arhanđel Azrael – arhanđeo koji nam pomažeda se oporavimo od gubitka. Takođe nas podržava da pustimo svoju prošlost i hrabro krenemo napred. Njegovo ime znači Onaj koji pomaže Bogu. Arhanđel Azrael je neko ko vodi evidenciju o preminulima, beležeći njihova imena u nebesku knjigu po rođenju i brišući ih nakon smrti. Azrael donosi isceljujuću energiju onima koji pate usled gubitka voljenih osoba.

Arhanđel Jeremiel – pomaže nam kada razmišljamo o svom životu i planiramo da napravimo neke promene. Vodi nas da odlučimo šta treba da se menja i šta da se isceljuje. Donosi ljubav, snagu i uvide. Njegovo ime znači Milost božija. On nas motiviše da budemo posvećeni našem duhovnom putu i da budemo u službi drugih.

Arhanđel Hanijel – arhanđel sa ženskom energijom. Podržava intuiciju, blagost i milost u nama. Pomoći će nam da jasno znamo razliku između različitih svojih osećanja i kako da prepoznamo ideje vodilje na svom putu.

Arhanđel Zadkiel – arhanđeo koji nam pomaže da se setimo ko smo u svojoj suštini. Podiže nam samopouzdanje i popravlja lični osećaj vrednosti i važnosti. Pomoći će vam da osetite bezrazložnu sreću i time privučete pozitivne energije na sve nivoe vašeg postojanja. Pružiće vam podršku ukoliko želite da oprostite sebi ili drugima, otkriće razloge problema. Oslobodiće vas od bolnih uspomena

Arhanđel Jofiel – arhanđeo lepote i optimizma. Daje nam da sve vidimo lepo, da se lepo osećamo i da imamo dobre misli. Kada god posumljate u sebe, u život, čak i samo u svoj izgled, pozovite arhanđela Jofiela da vam pokaže put lepote i dobrote, vere i poverenja. Arhanđel Jofiel nam pomaže da pobedimo strahove, ograničenost uma i na taj način nas vodi ka prosvetljenju, sreći, izobilju i svetlosti. Veoma je koristan za pomoć pri učenju i razumevanju stvari

Arhanđel Metatron – Uz arhanđela Metatrona i njegovu pomoć možemo ponovo osetiti onu dečju radoznalost i otvorenost prema svetu, ljudima i učenju. Pazi na ljude koji su tek krenuli na duhovni put kao i na decu koja su duhovno osvešćena.

Arhanđel Metatron će ispuniti čistom ljubavlju vaše telo, um, duh i dušu. Vi ćete biti ljubav. Poseduje posebno čistu i posebno snažnu pokretačku energiju.

Arhanđel Raziel – čarobnjak među arhanđelima. Otvara za nas nove mogućnosti i pomaže nam da ih i sami vidimo. Inspiriše nas na akcije i brže i lakše manifestovanje onoga što nam je potrebno za razvoj. Vodi nas ka našim pravim izborima na duhovnom putu.

Arhanđel Sandalfon – ovaj arhanđel isporučuje naše molitve nebesima. Pomaže nam kada se naša vera koleba i naša posvećenost slabi. Donosi kvalitete intuicije, simpatije i sigurnosti. Podseća nas na moć molitve, usmerava da otvorimo svoje srce, um i duh za bilo koju formu iskrene molitve i da osvestimo da smo podržani od strane anđela.

Arhanđel Raguel – arhanđeo harmonije i mira u odnosima među ljudima. Pomaže nam kada treba da donesemo odluke koje se tiču i drugih ljudi. Njegovo ime znaći Božiji prijatelj. Pruža nam ljubav, daje vođstvo i pomoć u ostavrivanju najuzvišenijeg dobra, poštujući pri tome našu slobodnu volju.

Arhanđel Ariel – arhanđeo prirode. Pomaže nam u svakodnevnom životu – podjednako kod plaćanja računa, kao i u organizaciji nabavke hrane i odeće ili održavanju doma. Arhanđel Ariel se pojavljuje u ženstvenoj formi i njeno ime znači Božija Lavica. Blisko je povezana sa prirodomi zato je poznata i kao Arhanđeo prirode. Pomaže nam da konstruktivno upotrebljavamo svoje misli, reči, emocije, uverenja i namere i da ih uskladimo sa onim što zapravo i želimo da iskusimo.

    Cart